top of page

"Intregul este mai mare decât suma părților sale"Aristotel

O terapie integrativa

pentru TRUP SI SUFLET

Fiecare persoana și fiecare proces terapeutic este unic. 

Terapia este un proces personal care ia formă în funcție de nevoile fiecaruia. In rolul meu de terapeut privesc persoana din fața mea în ansamblu considerând corpul în interrelație cu celelalte dimensiuni ale sale: emotional, mental, relational, spiritual. urmărind o aliniere interioară.  

 

Psiho-somatica sau psihoterapia corporala, dezvoltată de Dr. Richard Meyer (psihiatru, psihoterapeut și psihanalist) în anii 1980 si predata in cadrul scolii Europene EEPSSA din Franta, cu sediul principal la Strasbourg, este o abordare holistica, centrata pe legatura dintre corp si psihic. Este o practica de dezvoltare personală și autocunoaștere. Ea își are originea în terapia creata de Wilhelm Reich, vegetoterapia, ce implică manifestarea fizică a emoțiilor. Corpul este  un „loc” de referință care permite conștientizarea și deschiderea posibilităților de tratare a suferinței și de schimbare.

Terapia psihosomatica este de ajutor in perioade de suferinta: pierderea unei persoane dragi, separarea, depresia, anxietate, burn-out, diverse tulburari, probleme de relatie, simptome psihosomatice, dezechilibre, framantari, blocaje...

Aceasta permite persoanei aflate in terapie să își descopere puterea interioară și să își mobilizeze capacitățile și resursele prin adoptarea unei atitudini care promovează capacitatea de acțiune și reziliență în fața dificultăților (in diverse domenii ale vietii: profesie, cuplu, familie, parentalitate).

 

In ceea ce priveste durata ei, terapia poate fi scurta sau medie în funcție de cererea clientului și de problema lui dar și terapie de însoțire în schimbare cu o muncă aprofundată. Terapiile oferite urmăresc eliberarea corpului și a minții în cadrul unor sesiuni care integrează atât o abordare verbală, cât și una corporală.

In cadrul sesiunilor de terapie pot propune exercitii din metodele in care m-am specializat pana acum: 

• art-terapia, 

• psiho-somatica, 

• terapia prin dans, 

• meditatia, 

• mindfullness, 

• terapia walk and talk, 

• terapia gestalt, 

• conectarea cu natura, 

• hipnoza, 

• TCC .

Sesiunile se desfasoara in limba romana si in franceza cu clienti de pretutindeni, la distanta, in mediul online si in cabinet. 

20210511_171722.jpg

Terapia poate fi experimentată ca o practică de ingrijire personala, de intretinere a stării de sănătate. Comunicarea interioară și interpersonală este o artă. In cadrul procesului terapeutic dezvoltăm această artă. 

Efectele terapeutice se reflecta in starea de bine in corp, in suflet si in minte. Beneficiile pot fi exprimate ca o eliberare, pace interioara, echilibru, maturitate emotionala, incredere in sine, afirmare de sine, suplete interioara... Rezultatele se traduc in comportamente articulate cu sinele autentic. 

 

Cu alte cuvinte, terapia individuala poate fi traita ca un proces de tranzitie, de transformare, ca un drum de traversare a unei perioade dificile sau ca o etapa de ecologie interioara, in care faci ordine in interior, te asezi in natura ta interioara.

"Este o practica prin care sa reusim, fiecare în calatoria sa, sa ne dezvoltam conștiința, sa ne clarificam convingerile și sa ne dezlegăm gandurile, sa ne deschidem acceptarii fluctuațiilor emoționalului, si sa fim confortabil cu asta, să ne traim corpul plenar în axa prezentului" Borys Cyrulnik.

bottom of page